Pages

tisdag 9 april 2013

Ta chansen och fråga UR:s VD direkt nu på fredag

Vill du veta mer om hur du kan använda UR:s program i din undervisning? Missa då inte detta spännande webinar med Erik Fichtelius som OER Sverige arrangerar nu på fredag den 12 april denna gång mellan kl 11.00 - 12.00. Som vanligt har du  möjlighet att ställa frågor direkt till honom via chatten.

Flera rektorer inom högre utbildning och andra beslutsfattare i skolan samt aktörer inom utbildning och kultur har redan engagerat sig. I en debattartikel i DN (”Låt bildningen få större utrymme i public service”) framförs det krav på att en tiondel av Sveriges public servicemedel ska gå till att utveckla och stärka utbildnings- och folkbildningsarbetet och att UR bör få detta ansvar.

Idag driver Erik Fichtelius utvecklingsfrågor inom utbildningsvärlden och är starkt engagerad i frågor som rör den digitala framtiden och dess möjligheter för en likvärdig utbildning i världsklass.

Som ett led i den här utvecklingen erbjuder UR över 8000 program i Kunskapsbanken på UR.se som , samt UR Access med över 14000 program, som alla är fria att använda i utbildningssyfte.
Erik Fichtelius,
Foto: Johan Bergmark.

- Allas rätt till en bra utbildning är en demokratisk rättighet i Sverige, menar Erik Fichtelius.

Seminariet är kostnadsfritt och sänds via e-mötestjänsten Adobe Connect men föranmälan krävs. Läs mer om seminariet och anmäl dig direkt